Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Sławnie

Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych w Powiatowym Centrum Pomocy Rodzinie w Sławnie
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informujemy, że z dniem 25 maja 2018r.:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych  jest Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie z siedzibą przy ul. Sempołowskiej 2A, 76-100 Sławno, zwanym dalej: „Administratorem”.
Skontaktować się z Administratorem można pisząc na adres siedziby, mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonicznie: 59 810 64 01.
Można również skontaktować się z Administratorem za pośrednictwem powołanego Inspektora Ochrony Danych Panią Edytę Zubkę, pisząc na adres: Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie, ul. Sempołowskiej 2A, 76-100 Sławno, mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonicznie: 662 078 280.
2. Podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych jest wykonanie obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze.
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są wyłącznie w celu  realizacji zadań ustawowych realizowanych w powiecie sławieńskim przez Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Sławnie.
4. Podanie danych osobowych jest wymogiem wynikającym z przepisów prawa. Konsekwencją ich niepodanie będzie brak możliwości realizacji Pani/Pana sprawy.
5. Pani/Pana dane będą przechowywane nie dłużej niż jest to koniecznie, tj. zgodnie z Jednolitym rzeczowym wykazem akt i obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa.
6. Administrator przekaże Pani/Pana dane wyłącznie podmiotom uprawnionym na podstawie przepisów prawa.
7. Administrator nie zamierza przekazywać Pani/Pana danych do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowych.
8. Ma Pani/Pan prawo żądać od Administratora dostępu do swoich danych, ich sprostowania, przenoszenia i usunięcia oraz ograniczenia przetwarzania danych. Ma Pani/Pan prawo wycofać zgodę na przetwarzanie danych w dowolnym momencie co nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
9. W związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych przez Administratora przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
10. W oparciu o Pani/Pana dane osobowe Administrator nie będzie podejmował wobec Pani/Pana zautomatyzowanych decyzji, w tym decyzji będących wynikiem profilowania.

Projekt CEMS Chance dla młodzieży z rodzinnej i instytucjonalnej pieczy

Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Sławnie informuje, że Fundacja EY działająca na rzecz dzieci i opiekunów z rodzinnej pieczy zastępczej już od prawie 20 lat organizuje XV już edycję projektu CEMS Chance.
CEMS Chance to 4-dniowy cykl warsztatów, skierowany do uczniów III klasy gimnazjum oraz I klasy szkoły ponadgimnazjalnej z całej Polski, którzy pochodzą z małych miejscowości lub znajdują się w trudnej sytuacji życiowej – rodzinnej, finansowej czy zdrowotnej. Szczególnie zapraszamy do udziału w projekcie młodzież z rodzinnej i instytucjonalnej pieczy zastępczej.

Podczas pobytu w Warszawie uczestnicy biorą udział w licznych szkoleniach, warsztatach i panelach motywacyjnych, które mają na celu pomóc im m.in. w wyborze przyszłej ścieżki edukacyjnej oraz zachęcić do samorozwoju. Najbliższa edycja projektu, odbędzie się w dniach terminie 4 – 7 grudnia 2018 r. w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie.
Rekrutacja do projektu odbędzie się w dniach 27 października – 17 listopada poprzez formularz na stronie internetowej www.cemschance.pl (formularz: https://cemsclub.typeform.com/to/tNN9f7) Do udziału w czternastej edycji projektu pragniemy zaprosić 40 uczestników.

Udział w projekcie jest BEZPŁATNY. Jedynym kosztem ponoszonym przez uczestnika jest dojazd do Warszawy i powrót do domu.

Organizatorem inicjatywy jest CEMS Club Warszawa, organizacja non-profit, działająca przy Szkole Głównej Handlowej w Warszawie.

W razie jakichkolwiek pytań prosimy o bezpośredni kontakt z Koordynatorką rekrutacji najbliższej edycji Magdaleną Kuczyńską, email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. 662 576 921

Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Sławnie informuje o możliwości skorzystania z projektu Fundacji Przyjaciółka Kierunek Samodzielność

W ramach projektu zdolni uczniowie przebywający w instytucjonalnej i rodzinnej pieczy zastępczej i uczący się w ostatnich klasach liceów, techników i szkół zawodowych mogą ubiegać się o uczestnictwo w kursach, które przybliżą spełnienie ich zawodowych marzeń.

Kandydat do programu składa aplikację zawierającą opis kursu wraz ze szczegółowym uzasadnieniem, dlaczego szkolenie ma zostać ufundowane właśnie jemu. Przy ocenie komisja bierze pod uwagę wyniki w nauce, wysoki poziom motywacji oraz pozytywną opinię wychowawców lub opiekunów.

Poprzednie edycje  programu ukazały realne potrzeby młodych ludzi z domów dziecka i rodzinnej pieczy zastępczej u progu dorosłego życia. Udało się już sfinansować kursy zawodowe dla wielu uczestników.
Na tegoroczne zgłoszenia Fundacja czeka do 5 listopada (liczy się data stempla pocztowego).
Wybranym przez nas uczestnikom zapewnimy finansowe wsparcie na wybrany przez nich kurs, udział w dwudniowym szkoleniu rozwojowym  oraz roczną opieką merytoryczną.

    Wszelkie informacje o programie znajdują się w Regulaminie.
    http://towarzystwonaszdom.pl/kierunek-samodzielnosc/

W razie jakichkolwiek pytań  kontakt z Panią Elżbietą Prządką – koordynatorką Programu, tel. 508 106 152, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Zachodniopomorska Fundacja Pomocy Rodzinie Tęcza Serc zaprasza do udziału w projekcie rodziny zastępczey za

Zapraszamy rodziny zastępcze do udziału w projekcie dofinansowanym z Urzędu Marszałkowskiego Województwa Zachodniopomorskiego.
Zachodniopomorska Fundacja Pomocy Rodzinie TĘCZA SERC oferuje bezpłatne atrakcje:
27 października godz. 11.00-13.00 - gra w kręgle (dzieci i dorośli) w MK Bowling w Centrum Handlowym Galaxy w Szczecinie
25 listopada godz. 18.00 - opera "Dokręcanie śruby" (młodzież i dorośli) w Operze na Zamku w Szczecinie
Liczba miejsc ograniczona.
W sprawie pytań i wątpliwości kontakt: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub tel. 505 523 943

Akademia Świadomego Rodzica 2018

Zapraszamy rodziców zastępczych do udziału w Akademii Świadomego Rodzica. Akademia Świadomego Rodzica pozwala zauważyć co jest najistotniejszego w byciu rodzicem/opiekunem. Jak być autentycznym rodzicem ze swoimi własnymi doświadczeniami i przekazywać to co najlepszego właśnie dzieciom będącym pod opieką. W ramach projektu przyglądamy się stylom wychowania i podpowiadamy jak stać się najbardziej korektywnym rodzicem dla dziecka ze względu na jego styl więzi (z psychologii rozwoju człowieka).

Ponad to nasz projekt zapobiega wypaleniu się rodziców zastępczych, wskazuje ich silne strony oraz pomaga zrozumieć emocje dnia codziennego, które towarzyszą rodzicom i opiekunom . Oferujemy rodzicom rodzaj przygotowania, który dedykuje się specjalistom w pracy z drugim człowiekiem ( w tym przypadku z dzieckiem z trudną własną historią).

Serdecznie zapraszam Państwa beneficjentów do udziału w 8 edycji Akademii Świadomego Rodzica w Fundacji EY – nabór trwa do 18 września.

Więcej informacji: tutaj

Grupa wsparcia dla rodzin zastępczych

Dnia 21 maja br. (poniedziałek) zapraszamy rodziców zastępczych na grupy wsparcia do sali konferencyjnej w Starostwie Powiatowym. Prosimy o potwierdzenie przybycia Pani Alinie Rudnik pod numerem telefonu 059 810 64 56.

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem