Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Sławnie

Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych w Powiatowym Centrum Pomocy Rodzinie w Sławnie
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informujemy, że z dniem 25 maja 2018r.:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych  jest Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie z siedzibą przy ul. Sempołowskiej 2A, 76-100 Sławno, zwanym dalej: „Administratorem”.
Skontaktować się z Administratorem można pisząc na adres siedziby, mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonicznie: 59 810 64 01.
Można również skontaktować się z Administratorem za pośrednictwem powołanego Inspektora Ochrony Danych Panią Edytę Zubkę, pisząc na adres: Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie, ul. Sempołowskiej 2A, 76-100 Sławno, mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonicznie: 662 078 280.
2. Podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych jest wykonanie obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze.
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są wyłącznie w celu  realizacji zadań ustawowych realizowanych w powiecie sławieńskim przez Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Sławnie.
4. Podanie danych osobowych jest wymogiem wynikającym z przepisów prawa. Konsekwencją ich niepodanie będzie brak możliwości realizacji Pani/Pana sprawy.
5. Pani/Pana dane będą przechowywane nie dłużej niż jest to koniecznie, tj. zgodnie z Jednolitym rzeczowym wykazem akt i obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa.
6. Administrator przekaże Pani/Pana dane wyłącznie podmiotom uprawnionym na podstawie przepisów prawa.
7. Administrator nie zamierza przekazywać Pani/Pana danych do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowych.
8. Ma Pani/Pan prawo żądać od Administratora dostępu do swoich danych, ich sprostowania, przenoszenia i usunięcia oraz ograniczenia przetwarzania danych. Ma Pani/Pan prawo wycofać zgodę na przetwarzanie danych w dowolnym momencie co nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
9. W związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych przez Administratora przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
10. W oparciu o Pani/Pana dane osobowe Administrator nie będzie podejmował wobec Pani/Pana zautomatyzowanych decyzji, w tym decyzji będących wynikiem profilowania.

Akademia Letniej Przygody 2016

Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie Organizator Rodzinnej Pieczy Zastępczej w Sławnie informuje, iż Fundacja EY zaprasza do wzięcia udziału
w Konkursie „Akademia Letniej Przygody” skierowany jest do rodzin zastępczych spokrewnionych*, które wychowują dzieci w wieku szkolnym (7- 18 lat). W jego ramach można uzyskać dofinansowanie do wyjazdu zorganizowanego (obóz, kolonie), w ramach którego dziecko będzie mogło rozwijać swoje pasje, zdobywać nowe umiejętności.

Czytaj więcej: Akademia Letniej Przygody 2016

Konkurs Wygraj Rodzinne Wakacje 2016!

Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie Organizator Rodzinnej Pieczy Zastępczej w Sławnie informuje, iż Fundacja EY zaprasza rodziny zastępcze oraz rodzinne domy dziecka do udziału w konkursie „Wygraj Rodzinne Wakacje”. Do wygrania dofinansowanie wyjazdu wakacyjnego dla całej rodziny! Łączna pula nagród: 50 000 zł!  Rodziny mogą ubiegać się o dofinansowanie wakacji w wysokości do 5 tys. zł. Aby wystartować w konkursie należy przesłać do Fundacji wypełniony formularz konkursowy wraz z budżetem wyjazdu oraz prace konkursową przygotowaną przez całą rodzinę.

Czytaj więcej: Konkurs Wygraj Rodzinne Wakacje 2016!

KONKURS GRANTOWY TOWARZYSTWA NASZ DOM CZAS NA REMONT 2016

Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie Organizator Rodzinnej Pieczy Zastępczej w Sławnie informuje, iż Towarzystwo Nasz Dom ogłasza konkurs grantowy „Czas na Remont 2016” skierowany do rodzinnych form opieki zastępczej i placówek opiekuńczo-wychowawczych. W ramach konkursu udzielane jest wsparcie finansowe na realizację projektów remontowych i na doposażenie placówek.

Adresaci konkursu:
rodzinne formy opieki zastępczej;
placówki opiekuńczo-wychowawcze.

Wysokość pomocy:
Maksymalna wysokość dofinansowania w ramach jednego wniosku wynosi 3 000 złotych. Każdy adresat może złożyć 1 wniosek.

Priorytety udzielanej pomocy:
Remont i/lub doposażenie w celu utworzenia nowych miejsc dla dzieci lub podniesienie standardu życia dzieci.

Czas składania wniosków:
25 kwietnia – 25 maja 2016 (decyduje data stempla pocztowego).

Wszelkie informacje dotyczące konkursu wraz z wnioskami można uzyskać na stornie internetowej :

http://towarzystwonaszdom.pl/konkurs-czas-na-remont/

X edycja ogólnopolskiego projektu CEMS Chance

Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie Organizator Rodzinnej Pieczy Zastępczej w Sławnie informuje, iż Fundacja EY jest współorganizatorem dziesiątej edycji ogólnopolskiego projektu CEMS Chance organizowanego przez CEMS Club Warsaw działający przy Szkole Głównej Handlowej w Warszawie.
CEMS Chance to cykl 4-dniowych warsztatów skierowanych do wszystkich uczniów III klasy gimnazjum oraz I klasy szkoły ponadgimnazjalnej, którzy pochodzą z małych miejscowości lub znajdują się w trudniejszej sytuacji życiowej – rodzinnej, finansowej, zdrowotnej. Fundacja EY organizuje praktyczne zajęcia oraz inspirujące szkolenia, czyli wszystko, co ma na celu wskazanie różnych ścieżek rozwoju zawodowego oraz umiejętności miękkich dla młodzieży z całej Polski. Dotychczasowymi gośćmi i prowadzącymi zajęcia byli m.in. Dorota Wellman, Przemysław Babiarz czy raper Flint. Poza przyswajaniem wiedzy uczestnicy przez 4 dni będą się integrować oraz poznawać stolicę.

Czytaj więcej: X edycja ogólnopolskiego projektu CEMS Chance

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem