Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Sławnie

Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych w Powiatowym Centrum Pomocy Rodzinie w Sławnie
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informujemy, że z dniem 25 maja 2018r.:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych  jest Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie z siedzibą przy ul. Sempołowskiej 2A, 76-100 Sławno, zwanym dalej: „Administratorem”.
Skontaktować się z Administratorem można pisząc na adres siedziby, mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonicznie: 59 810 64 01.
Można również skontaktować się z Administratorem za pośrednictwem powołanego Inspektora Ochrony Danych Panią Edytę Zubkę, pisząc na adres: Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie, ul. Sempołowskiej 2A, 76-100 Sławno, mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonicznie: 662 078 280.
2. Podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych jest wykonanie obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze.
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są wyłącznie w celu  realizacji zadań ustawowych realizowanych w powiecie sławieńskim przez Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Sławnie.
4. Podanie danych osobowych jest wymogiem wynikającym z przepisów prawa. Konsekwencją ich niepodanie będzie brak możliwości realizacji Pani/Pana sprawy.
5. Pani/Pana dane będą przechowywane nie dłużej niż jest to koniecznie, tj. zgodnie z Jednolitym rzeczowym wykazem akt i obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa.
6. Administrator przekaże Pani/Pana dane wyłącznie podmiotom uprawnionym na podstawie przepisów prawa.
7. Administrator nie zamierza przekazywać Pani/Pana danych do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowych.
8. Ma Pani/Pan prawo żądać od Administratora dostępu do swoich danych, ich sprostowania, przenoszenia i usunięcia oraz ograniczenia przetwarzania danych. Ma Pani/Pan prawo wycofać zgodę na przetwarzanie danych w dowolnym momencie co nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
9. W związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych przez Administratora przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
10. W oparciu o Pani/Pana dane osobowe Administrator nie będzie podejmował wobec Pani/Pana zautomatyzowanych decyzji, w tym decyzji będących wynikiem profilowania.

Posiedzenie Zespołu Eksperckiego 29 stycznia 2019r.

W dniu 29 stycznia 2019r. o godz. 10.00 w sali konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Sławnie, odbyło się spotkanie Zespołu Eksperckeigo ds. Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie powołanego Uchwałą nr XII/57/15 Zarządu Powiatu w Sławnie z dnia 11 marca 2015r.

Podczas spotkania omówiono następujące kwestie:

1. Działania na rzecz ofiar przemocy - jak pomóc.

2. Odbiór dziecka.

3. Podejmowanie działań dotycząca kierowania osób na programu korekcyjno-edukacyjnego.

4. Podtrzymanie współpracy.

Posiedzenie Zespołu Eksperckiego

W dniu 23 września 2016 r. o godzinie 13.00 w siedzibie Komendy Powiatowej Policji w  Sławnie, odbyło się spotkanie Zespołu Eksperckiego ds. Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie.
Podczas spotkania zostały omówione następujące kwestie:
1. Zasady interwencyjnego odbioru dziecka zgodnie z ustawą o przeciwdziałaniu przemocy art. 12 a.
2. Realizacja projektu pt. „Nie zgadzaj się na przemoc”.
3. Podejmowanie działań na rzecz kierowania osób stosujących przemoc do udziału w Programie Korekcyjno-Edukacyjnym.
4. Podtrzymanie współpracy oraz wymiana informacji i doświadczeń w zakresie przeciwdziałania przemocy w rodzinie.

Spotkanie Zespołu Eksperckiego ds. Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie

Dnia 31 maja 2016 r. o godzinie 12.00 w siedzibie Sądu Rejonowego w Sławnie, przy ul. I Pułku Ułanów 20, odbyło się spotkanie Zespołu Eksperckiego ds. Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie. Zaproszonymi gośćmi byli: Przewodnicząca II Wydziału Karnego Sędzia Sądu Rejonowego w Sławnie Pani Anna Zielińska oraz Prokurator Rejonowy w Sławnie Pan Jarosław Płachta.
Podczas spotkania poruszane były kwestie dotyczące przeciwdziałania przemocy w rodzinie oraz wymiana informacji i doświadczeń międzyinstytucjonalnej.

Spotkanie Zespołu Eksperckiego ds. Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie.

W dniu 23 lutego 2016r. o godz. 10.00 w Zespole Szkół Agrotechnicznych odbyło się kolejne spotkanie Zespołu Eksperckiego ds. Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie. Zaproszonym gościem był Prokurator Rejonowy w Sławnie Pan Jarosław Płachta.
W trakcie spotkania omawiano możliwości dodatkowych dyżurów specjalistów w Starostwie Powiatowym w Sławnie w ramach wsparcia dla ofiar przemocy. Dodatkowo Pan Prokurator poinformował o możliwości bezpłatnych całorocznych dyżurach Prokuratorów, które obywają się w godzinach od 800 do 1500 od poniedziałku do piątku w Prokuraturze Rejonowej w Sławnie.
Kolejną poruszoną kwestią była realizacja w powiecie sławieńskim programu korekcyjno-edukacyjnego dla osób stosujących przemoc w rodzinie i nabór kandydatów do programu na rok 2016.

Spotkanie Zespołu Eksperckiego do spraw przeciwdziałania przemocy w rodzinie

W dniu 25 listopada 2015 r. w którym obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Przeciw Przemocy Wobec Kobiet, odbyło się spotkanie Zespołu Eksperckiego do spraw przeciwdziałania przemocy w rodzinie działającego na terenie powiatu sławnieńskiego. Efektem spotkania było wypracowanie między instytucjami dobrego dialogu i platformy porozumienia w zakresie przeciwdziałania przemocy. Ustalono również, iż od dnia dzisiejszego w Powiatowym Centrum Pomocy Rodzinie funkcjonuje telefon informacyjny dla osób dotkniętych przemocą w rodzinie.

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem