Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Sławnie

Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych w Powiatowym Centrum Pomocy Rodzinie w Sławnie
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informujemy, że z dniem 25 maja 2018r.:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych  jest Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie z siedzibą przy ul. Sempołowskiej 2A, 76-100 Sławno, zwanym dalej: „Administratorem”.
Skontaktować się z Administratorem można pisząc na adres siedziby, mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonicznie: 59 810 64 01.
Można również skontaktować się z Administratorem za pośrednictwem powołanego Inspektora Ochrony Danych Panią Edytę Zubkę, pisząc na adres: Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie, ul. Sempołowskiej 2A, 76-100 Sławno, mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonicznie: 662 078 280.
2. Podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych jest wykonanie obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze.
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są wyłącznie w celu  realizacji zadań ustawowych realizowanych w powiecie sławieńskim przez Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Sławnie.
4. Podanie danych osobowych jest wymogiem wynikającym z przepisów prawa. Konsekwencją ich niepodanie będzie brak możliwości realizacji Pani/Pana sprawy.
5. Pani/Pana dane będą przechowywane nie dłużej niż jest to koniecznie, tj. zgodnie z Jednolitym rzeczowym wykazem akt i obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa.
6. Administrator przekaże Pani/Pana dane wyłącznie podmiotom uprawnionym na podstawie przepisów prawa.
7. Administrator nie zamierza przekazywać Pani/Pana danych do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowych.
8. Ma Pani/Pan prawo żądać od Administratora dostępu do swoich danych, ich sprostowania, przenoszenia i usunięcia oraz ograniczenia przetwarzania danych. Ma Pani/Pan prawo wycofać zgodę na przetwarzanie danych w dowolnym momencie co nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
9. W związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych przez Administratora przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
10. W oparciu o Pani/Pana dane osobowe Administrator nie będzie podejmował wobec Pani/Pana zautomatyzowanych decyzji, w tym decyzji będących wynikiem profilowania.

Projekt dla osób usamodzielnianych

Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Sławnie informuje, że Fundacja Możesz i Ty realizuje projekt dla osób spod pieczy zastępczej między 19 a 26 rokiem życia z terenu całej Polski. Osoby zakwalifikowane do projektu skorzystają z pełnego programu przygotowującego do znalezienia i podjęcia pracy jako Junior Developer Junior Tester lub Junior Digital UX Designer. W ramach naszego projektu oferujemy m.in.:

    szkolenia z zakresu umiejętności miękkich,
    szkolenia z wybranego języka programowania,
    warsztaty z aktywnego i efektywnego poszukiwania pracy (tworzenie cv, symulowane rozmowy rekrutacyjne, pomoc przy uzyskaniu stażu, praktyk, pierwszej pracy).

Głównym modułem projektu jest udział uczestnika w intensywnym kursie programowania lub testerskim Coders Lab. Ofertę kursów znaleźć możesz na stronie: https://coderslab.pl/pl/kursy
DLA KOGO JEST PROJEKT
Dla usamodzielniających się osób spod pieczy zastępczej między 19 a 26 rokiem życia z terenu całej Polski.
KRYTERIA REKRUTACYJNE
    - wiek:19-26 lat
    - zaświadczenie o pieczy zastępczej
    - kwalifikujemy osoby w ostatnich klasach szkół średnich w górę
    - wymagamy pozytywnej opinii rekomendującej udział kandydata w projekcie pozyskanej od:
        a) w przypadku pieczy instytucjonalnej: dyrektora placówki; wychowawcy z placówki; wychowawcy ze szkoły; opiekuna naukowego; nauczyciela itp.
        b) w przypadku pieczy zastępczej: indywidualnego opiekuna usamodzielnienia; wychowawcy ze szkoły; opiekuna naukowego; nauczyciela itp.
Więcej informacji o projekcie na stronie internetowej .

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem