Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Sławnie

Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych w Powiatowym Centrum Pomocy Rodzinie w Sławnie
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informujemy, że z dniem 25 maja 2018r.:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych  jest Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie z siedzibą przy ul. Sempołowskiej 2A, 76-100 Sławno, zwanym dalej: „Administratorem”.
Skontaktować się z Administratorem można pisząc na adres siedziby, mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonicznie: 59 810 64 01.
Można również skontaktować się z Administratorem za pośrednictwem powołanego Inspektora Ochrony Danych Panią Edytę Zubkę, pisząc na adres: Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie, ul. Sempołowskiej 2A, 76-100 Sławno, mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonicznie: 662 078 280.
2. Podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych jest wykonanie obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze.
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są wyłącznie w celu  realizacji zadań ustawowych realizowanych w powiecie sławieńskim przez Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Sławnie.
4. Podanie danych osobowych jest wymogiem wynikającym z przepisów prawa. Konsekwencją ich niepodanie będzie brak możliwości realizacji Pani/Pana sprawy.
5. Pani/Pana dane będą przechowywane nie dłużej niż jest to koniecznie, tj. zgodnie z Jednolitym rzeczowym wykazem akt i obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa.
6. Administrator przekaże Pani/Pana dane wyłącznie podmiotom uprawnionym na podstawie przepisów prawa.
7. Administrator nie zamierza przekazywać Pani/Pana danych do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowych.
8. Ma Pani/Pan prawo żądać od Administratora dostępu do swoich danych, ich sprostowania, przenoszenia i usunięcia oraz ograniczenia przetwarzania danych. Ma Pani/Pan prawo wycofać zgodę na przetwarzanie danych w dowolnym momencie co nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
9. W związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych przez Administratora przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
10. W oparciu o Pani/Pana dane osobowe Administrator nie będzie podejmował wobec Pani/Pana zautomatyzowanych decyzji, w tym decyzji będących wynikiem profilowania.

Konkurs plastyczny dla wychowanków pieczy zastępczej

Zapraszamy serdecznie rodziny zastępcze do udziału w konkursie plastycznym ogłoszonym przez Fundację Red is Bad.
W ramach projektu Sztafeta Pokoleń Fundacja Red is Bad chciałaby zaprosić Państwa do wzięcia udziału w konkursie plastycznym „POLSKA MOJA OJCZYZNA.”
Jest to konkurs, w którym dzieci będą miały za zadanie przedstawić swoje prace o tematyce:

* Swoich wyobrażeń na temat Polski,

* Niepodległości,

* Żołnierzy Wyklętych,

* Historii Polski od czasów jej powstania,

* Kultury, sztuki czy historycznych polskich przedsiębiorstw ( np. Polskie Banki jak PKO BP w tym roku obchodzimy rocznicę 100 lecia powstania banku, czy COP Centralny Okręg Przemysłowy)

* Wielkich Polaków,

* Symboli Polski,

* Wielkich Bitw,

* Polskich Żołnierzy na frontach całego świata.

Jego głównym celem jest popularyzowanie i upowszechnianie polskiej tradycji historycznej oraz kształtowanie postaw patriotycznych za pomocą przekazu artystycznego dzieci i młodzieży.

W konkursie przewidziane są następujące rodzaje nagród:

1. Około 1100 dzieci otrzyma wartościowe nagrody rzeczowe, odzież i gadżety związane z Polską i patriotyzmem, w tym również sportowe.
2. Organizator zorganizuje w 8 Placówkach, których wychowankowie będą uczestnikami konkursu, „żywą lekcją historii” polegającą na spotkaniu z Powstańcem Warszawskim oraz inscenizacji historycznej wraz z pokazem umundurowania i historycznej broni. Termin przeprowadzenia lekcji historii zostanie wcześniej uzgodniony z osobami prowadzącymi każdą z wybranych Placówek.

3. Ostatnią nagrodą będzie zaproszenie dla 30 dzieci na całodniowe spotkanie z naszymi Bohaterami. Spotkanie będzie miało formę kameralnego obiadu, podczas którego wystąpi również zespół muzyczny z przedwojennym i okupacyjnym repertuarem. Będzie to możliwość poznania bliżej weteranów walk, spędzenia z nimi wspólnie czasu i pośpiewania piosenek z ich lat młodości.
Najlepsza naszym zdaniem praca ( a być może prace) konkursowa zostanie wykorzystana jako projekt na specjalną koszulkę, z której cały zysk ze sprzedaży przekażemy na rozwój oraz zajęcia dodatkowe dla jej autora.
Zwieńczeniem konkursu będzie również wydanie wyjątkowego albumu z pracami dzieci, który to przekażemy na aukcje charytatywne z których zysk zostanie przeznaczony na cele dobroczynne.
Obecne pokolenie młodzieży jest już ostatnim, które może czerpać wzorce i uczyć się od naszych Bohaterów. Takie nagrody będą wyjątkową lekcją wzorców, wartości i patriotyzmu dla wszystkich wychowanków.
Prace plastyczne mogą być wykonywane indywidualnie bądź zbiorowo w dowolnym formacie z wykorzystaniem dowolnej techniki, np.: rysunek kredką, tuszem, węglem, malarstwo na papierze, płótnie, collage (kolaż), witraż, wydzieranka, wyszywanka, rzeźba, wszelkiego rodzaju instalacja, , malowanie na szkle, kompozycje z wosku i koralików.
Prosilibyśmy, aby wszystkie nadesłane prace konkursowe były podpisane danymi dzieci – imię / imiona, wiek oraz wzrost.
Informujemy, iż konkurs skierowany jest dla każdego Państwa wychowanka, podopiecznego (bez ograniczeń wiekowych).

Prosimy o przesyłanie prac konkursowych do 14.05.2019 r.
Regulamin konkursu: http://fundacja.redisbad.pl/assets/regulamin.pdf
Mimo zapisów w regulaminie dzieci z pieczy rodzinnej także mogą brać udział w konkursie.
Więcej informacji pod numerem telefonu 506-184-306, 22 290 66 55

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem